divendres, 21 de febrer del 2014

L'HORA DEL MENJAR, UN MOMENT EDUCATIU

A l'escoleta Es Mussol es planteja l'hora dels menjars com a moments educatius, on l'objectiu principal és fer viure als infants aquets moments com una activitat agradable.
   El menjador escolar és un lloc de trobada on reorientam hàbits alimentaris, de neteja i ordre, actituds d'ajuda i cooperació, educant el sentit del gust, la discriminació, la coordinació psicomotora i la destressa per utilitzar els estris de cuina.
És un moment per gaudir, relaxar-se i estar a gust. També per comunicar-se, establir relacions i sobretot per potenciar una alimentació variada, equilibrada i sana.
   En aquest procés l'educadora ha de conèixer el nivell evolutiu de cada infant, per adecuar-se a les necessitats de cada edat, tot potenciant la seva autonomia. A poc a poc, amb la rutina diària de l'escola i els hàbits treballats a casa, aconseguim que vagin assolint la iniciativa per menjar sols, que agafin la cullera i la forquilla, el got, etc.
   Tot això en un ambient acollidor i oferint als infants el temps necessari per satisfer les seves necessitats alimentàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada